Yoga retreat A New Beginning

En helg för hela dig på Österlen

Yoga-retreat 2024

PLATSER KVAR! SISTA ANMÄLNINGSDAGEN ÄR 6/1-2024

Varmt välkomna till en fantastisk helg på Kullåkra Gård på vackra Österlen i Januari!

Helgen 12-14 Januari kommer jag åter igen att ha en skön yogaretreat! Förra blev en succe!
Det blir ett lugnt och  närande yogaretreat med underbar natur i vinterskrud i Svinaberga, precis vid Kivik.
Vi njuter av stillheten, underbar natur, rörelser, mindfulness och fantastisk hemmalagad vegansk mat.

I början på året brukar man vilja skapa något nytt, rensa ut det gamla och fylla på med det som man önskar och som känns närande. Med den läkande naturen inpå knuten bjuder jag in till att landa i sig själv, med sin intention för det nya året. Låta flowande skön yoga, närande rörelser, meditationer, mantrasång och vinterns stillhet guida oss till en ny början - A New Beginning.

Ingen förkunskap behövs - retreaten är för alla som vill investera i sin hälsa och välmående.


Samayoga kombinerar kroppsövningar (asanas ifrån Hatayoga, influenser ifrån Qi gong och Vedic vishet) med andning, mantra och chanting, samt härliga avslappningar och meditation. Den balanserar kropp, sinne och själ och ger oss stabilitet att möta inre och yttre förändringar ifrån en plats av acceptans, tillit och kärleksfullhet. Samayoga undervisas intuitivt från hjärtat; det är ett utförande som får en att hitta hem till sig själv, att landa i avslappning, tillit och belåtenhet i det som Livet ger oss.
 

Puja är en ritual som handlar om att hitta balansen i ens liv. Det blir en 8 stegs puja där jag ödmjukt förklarar varje steg.
 

Yinyoga är en lugn yogaform, med liggande och sittande positioner som hålls under flera minuter. En ”stretch” i kroppens bindväv som kan ge många olika positiva läkande effekter. Bjud in mjukhet och stillhet i alla kroppens delar och och låt gravitationen och andetaget hjälpa en. Att vila sig till Hälsa helt enkelt!
 

Yoga Nidra kallas också Yogisk sömn och är en meditationsteknik som syftar att ta dig till en djup avslappning. Liggande slappnar vi av del för del och bjuder in stillhet. Yoga Nidra motsvarar det tillstånd du kan uppleva precis innan du somnar där kroppen vilar medan sinnet och medvetandet är vaket.

Qi gong är en kinesisk konstform som kombinerar mjuk fysisk träning, mindfulness och alternativ holistisk läkning av kropp, sinne & själ. Traditionen med Qi gong är gammal, minst 2500 år och är en viktig del av den Traditionella Kinesiska Medicinen. Man vill att Livsenergin Qi (eller Chi) ska strömma fritt i kroppen och Qi gong hjälper till med detta. Genom medvetna andetag kombinerar man med stående lugna och långsamma rörelser och ett avslappnat sinne för att bjuda in smidighet och välkomna inre ro och balans.

 

Jag har bara 11 platser då jag vill hålla retreaten intim och personlig.

Inget tillfälle att bara vara med på något enstaka pass utan här är vi en grupp som är tillsammans under de tre dagarna och har vårt space.
Så passa på och boka DIN plats och sätt din intention, mål och mening med det nya året 2024!MAT & BOENDE

Maten – Kullåkra Gård bjuder på varsamt och kärleksfullt tillagad mat. Den är 100% vegansk, ekologisk samtidigt som den är både näringsrik, mättande och vacker. Vi bjuder dig att äta med alla sinnen! Maten är helt enkelt fantastisk god och man blir gott mätt och nöjd! (flera tidigare deltagare ville ge Julia Michelinstjärnor och det är ett bra betyg)

Kullåkras egen retreatkock heter Julia och hon är utbildad nutritionist med  många års erfarenhet från kafé- och restaurangbranschen. Julia är  vegan sedan sju år tillbaka och driver företaget Bönan & Ärtan AB som inspirerar människor att leva mer hälsosamt.  Hon har en universitetsutbildning inom kemi och näringslära och hennes matlagning är fylld av  näring, kärlek och kunskap.

Boende – Vi bor i dubbelrum med delat badrum i det mysiga gästhuset på gården som även rymmer två enkelrum. Rummen är rymliga och vi kan enkelt hålla fysisk distans. På gården finns fem toaletter och tre badrum.
Se en liten video på boendet via Instagram HÄR

Antal platser: 11

" Jag hade 3 veckors semester iår, men dessa 3 dagar här gjorde att jag ordentligt kunde landa i mig själv. Väldigt bra komponerad retreat tycker jag med mat, yoga och fina stunder tillsammans.

Jätte trevliga människor och en fantastisk lärare Jenny som är född till yogalärare! Jag återkommer gärna både på sommaren och vinter!" Danny

"Det var en fin balans mellan olika delar: yoga, puja, strandvandring, måltider och egentid. Helgen har känts som en oas för återhämtning och känslan är lugn i sinne och just återhämtning.

Maten var fantastisk och Jenny kändes lugn, trygg och såg till att alla kände sig inkluderade. Jag rekommenderar absolut! Tack för helgen!"
Malin

"Jag rekommenderar detta och vill komma igen, absolut! Det var fantastiskt! Både stället, maten och hela miljön. Känner att mycket av min stress lagt sig. Hämtat ny energi. Tacksam att jag gjorde detta bara för mig själv.

Jenny var lugn, balanserad, erergigivande och kände in var vi var i gruppen - samspel mellan oss alla. Tack!" Lena

KULLÅKRA GÅRD

Kullåkra Gård är en vacker gård som ligger några kilometer från Kivik och blir vårt "hem" under retreatet.
Vi har hela gården för oss själva så ingen annan kommer att störa oss.

När du kommer till gården får du möjlighet att ta en total paus från ditt vanliga liv med vardagens förpliktelser och hektiska livsstil. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som främjar återhämtning, hälsa och inspiration.

De praktiska sysslorna är omhändertagna av oss vilket gör att du kan känna dig både trygg och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett makligare tempo och får utrymme att reflektera över vad som verkligen är värdefullt för dig i ditt liv.

Kullåkra Gård har djur på gården, en hund, en katt, nio får och sex hästar.
Naturen runt omkring är fantastisk med både öppna landskap och skog.

Läs mer på deras Hemsida


" Helgen under Jennys guidning gav mig väldigt mycket. Jag är otroligt tacksam för att jag fick vara med.  Jag är inte van vid stillsam yoga under så lång tid, men det var precis vad jag behövde. Jag kände att jag ville prioritera mig själv och bli stärkt och det var exakt vad jag blev!

Jenny är fantastisk! Hennes energi, kunskap, trygghet <3. Under sessionerna kände jag att hon talade till mig och det var en häftig känsla" Jeanette


"Helt fantastisk helg! Är så tacksam för allt jag fått uppleva här. Otroligt god mat och underbara yogasessioner. Jenny var varm och omtänksam, inlyssnande och inkännande. Hon har en förmåga att se det som var och en behöver och lär ut sin kunskap på ett fantastiskt sätt.

Jag har fått nya insikter, tankar & reflektioner kring vanor och rutiner. Tack och jag rekommenderar verkligen detta till alla jag känner." Ida

 

"Fantastisk miljö att ha ett sådant här retreat på! Förträfflig mat som jag känner har passat min mage perfekt!

Väldigt skönåterhämtande yoga som gett mycket energi, balsam för själen och bomull för kroppen. Jenny kändes stark och karismatisk med ett stort förmedlande lugn. Tack snälla för dessa dagar!" Helena

En helgs Livskraft!

Tillsammans i Naturen, på Yogamattan, i Livet. Dessa dagar kommer lämna oss med djupare hälsa, glädje, harmoni och balans!


Preliminärt schema

Fredag:

 • 13-13.30 incheckning
 • 14.00 Samling och välkomstfika.
 • Rundvandring och presentation av Kullåkra
 • 16.00 Skön Samayoga
 • 18.30 Vegansk middag tillagad med mycket kärlek
 • 20.00 Yinyoga och Yoga Nidra

Lördag:

 • 07.00 Te/kaffe, frukt.
 • 07.30 Breathwalk i naturen, puja och morgon samayoga 
 • 10:00 Brunch och egen tid
 • 11.00 Nature philosophy
 • 12.00 Egen tid
 • 14.00 Mättande mellanmål/lunch
 • 16.00 Yinyoga och Qi gong
 • 18.30 Vegansk middag tillagad med mycket kärlek  
 • 20.00 Eldcermoni och meditation!

 

Söndag:

 • 07.00 Te/kaffe, frukt.
 • 07.30 Breathwalk i naturen, puja och morgon samayoga 
 • 10:00 Brunch och egen tid
 • 11.00 Avslutning
 • 12.00 Hemfärd

Investering: 5500,-
Har du företag så kan du dra av retreatet som en självledarskapskurs. Yoga räknas som friskvård.

Enkelrum (det finns bara 1): tillägg på 1300,- för båda nätterna

Priset inkluderar:

 • Yinyoga 
 • Samayoga
 • Yoga Nidra
 • Puja
 • Stilla vandringar i närliggande Stenshuvuds nationalpark
 • Boende i dubbelrum alternativt enkelrum (det finns ett rum som kan ha 3 sängar om så önskas)
 • Sköna sängar bäddade med lakan som fått torka i sol och vind
 • Lyxiga morgonrockar på varje rum som du kan använda hela helgen
 • Alla måltider (OBS! Glöm inte meddela särskilda kostbehov eller allergier!)
 • Handduk,
 • Schampo, balsam och tvål finns i varje dusch

Priset inkluderar ej:

 • Transport
 • Försäkring. Det är din egen försäkring som gäller om något händer
   

Antal deltagare 8-11st

 

Bokning och frågor: Mejla till jenny@jennysense.se eller ring mig på 0708 564110

Anmälningsavgift på 1700kr (ej återbetalningsbar) betalas till BG 776-6199 eller med Swish 123 258 0801 direkt efter bokning och OK från Jenny
Märk betalning med 'Yoga-retreat'. Efter betalning är din bokning bekräftad och bindande. Du får en faktura på resterande belopp och betalar senast fyra veckor före start.

Avbokning & återbetalning:

Vid avbokning mer än 30 dagar före start debiteras anmälningsavgiften.
Vid avbokning 14-30 dagar före start debiteras 50% av den totala kostnaden.
Vid avbokning 0-14 dagar före start eller icke-deltagande utan avbokning debiteras 100% av den totala kostnaden.
Du kan skicka någon som tar din plats om du får förhinder (hör först av dig till JennySense)
Om jag måste ställa in retreaten så betalas hela beloppet  inklusive anmälningsavgiften tillbaka.

Om du blir sjuk och bokar av mindre än 7 dagar innan retreaten får du full återbetalning minus bokningsavgiften på 1700 kr och en administrationsavgift på 500,- mot uppvisande av intyg från läkare

. Se även Bokningsvillkor

Boka Din Plats!

Följ med på en fantastisk helg som kommer kännas långt efter i kropp, sinne & själ!

Vissa bilder kommer från Kullåkra gårdens hemsida med deras tillstånd.