Samayoga

På ett balanserat sätt

PREMIE: Varje elev får tillgång till en länk med audio-inspelningar med yogasessioner, andningsövningar mm (* värde 695,-)

Vad är samayoga?

Sama betyder balans, på ett balanserat sätt.
Samayoga kombinerar kroppsövningar (asanas ifrån Hatayoga, influenser ifrån Qi gong och Vedic vishet) med andning, mantra och chanting, samt härliga avslappningar och meditation. Den balanserar kropp, sinne och själ och ger oss stabilitet att möta inre och yttre förändringar ifrån en plats av acceptans, tillit och kärleksfullhet. Samayoga undervisas intuitivt från hjärtat; det är ett utförande som får en att hitta hem till sig själv, att landa i avslappning, tillit och belåtenhet i det som Livet ger oss.

Samayoga är mjuk med mycket sköna flowrörelser vilket utförs med en avslappnad och ödmjuk stil. Vissa anasas behåller vi lite längre och känner in i kroppen på en djupare nivå. Endel pass blir mer avslappnade medan vissa blir härligt fysiska och svetten kommer fram!
Kryddan är hjärtöppnande chanting av mantra där vi sjunger, vilket skapar härliga frekvenser och lyften sinnet. Alla kan sjunga och stämningen blir verkligen vacker och magisk! Ungefär 2 lätta chanting moment per klass blir det.

Om mani padme hum

Jag är Juvelen i Lotusblomman

Hur går ett pass till?

Vi börjar varje session med att sitta med händerna i bönposition och tona in på "Lärar-Elev Bönen".
Detta mantra som vi shantar betyder: Låt  både läraren och studenten vara beskyddas.
Låt både läraren och studenten bli näring.
Må vi tillsammans göra en insats.
Låt det vara meningsfullt för oss båda.
Må det inte vara någon motvilja eller missförstånd mellan oss.
Må vi ha fred.


Denna intoning sätter stämningen och intentionen för vår session på ett ödmjukt och hjärtöppnande sätt. Därefter får varje elev önska sig vad den behöver just i stunden. Någon speciell asana eller mantra eller om de vill balansera något specifikt. Därefter sätter jag ihop en session där jag skapar i nuet utifrån önskemålen och strävar efter att ge varje elev det den behöver och närs av.

Kvällssessionerna blir mer avslappnande och vi brukar även bjuda in Månhälsningen. Vi fokuserar på asanas som är lugnande och som förbereder oss för kvällen och en god natts sömn. Förmiddagssessionerna fokuserar vi på att höja energin, mer kraft och rörelse. Här bjuder vi in Solhälsningen och förbereder oss för en strålande dag.

Varje session avslutar vi med en meditation eller guidad avslappning innan vi tonar ut tillsammans

För vem?

Samayoga kan utföras av de flesta. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av yoga och jag kommer lära ut grunderna och en hel del teknik så att man håller sig skadefri i sin yoga. Samayogan har både statiska positioner som vi håller och flera flowande rörelser. Vi gör rörelserna sittandes, ståendes, liggandes på rygg och mage.
Är du osäker så kontakta mig så kan jag hjälpa dig.

Alltid lyssnar vi till kroppen och utgår från status i nuet och anpassar så att det vi gör är närande för oss.

Samayoga grund: vi går igenom grundövningar, pranayama och teknik. Kvällskursen bjuder på mer avslappnande övningar där vi förbereder kroppen inför nattens vila. Här har vi även den vackra månhälsningen som vi tonar in på. Söndagskursen bjuder in mer energi och kraft och här välkomnar vi Solhälsningen.

Samayoga fortsättning: Denna kurs riktar sig till dem som har tidigare yogaerfarenhet (behöver dock inte vara just samayoga).
Vi kommer smaka på lite mer avancerade asanas. Detta gör vi ödmjukt och bygger upp såväl teknik som muskulatur. Alltid anpassar efter ens behov och där man befinner sig.
Allting blir lite mer.....pranayamas, meditation, asanas... Vi hoppar upp ett steg i utvecklingen och bjuder in att våga mer.


 

Kurs Samayoga
grund

Bokningen öppnar v. 26
Var: Hudiksvallsgatan 15, Helsingborg
Tid: Torsdagar kl. 20-21.15. Start 15/8, slutar 10/10
        Söndagar kl. 11.45-13. Start 18/8, slutar 13/10, uppehåll 15/9
Hur: 4-7 deltagare
Pris: Torsdagsgruppen: 1840,- för 9 gånger.
         Söndagsgruppen: 1840,- för 8 gånger varav en är en dubbelsession

OBSERVERA att anmälan är bindande. Vänligen läs igenom Bokningsvillkoren innan du bokar dig.

Kurs Samayoga fortsättning

Bokningen öppnar v. 26
Var: Hudiksvallsgatan 15, Helsingborg
Tid: Söndagar kl. 10-11.15. Start 18/8, slutar 13/10, uppehåll 15/9
Hur: 4-7 deltagare
Pris: 1840,- för 8 gånger varav en är en dubbelsession

OBSERVERA att anmälan är bindande. Vänligen läs igenom Bokningsvillkoren innan du bokar dig.

"Jag är otroligt glad och tacksam för att jag hittade dig! Din yoga är lustfylld, personlig och både energi- och rogivande. Jag har redan börjat vänja mig och uppskatta chanting." Anna B

"Med unik känsla och kunskap lyckas alltid Jenny bjuda på en själslig och kroppslig resa, alltid mitt i prick vad jag behöver varje gång". Maria

"I de små grupperna blir stämningen avslappnad. Inga krav, ingen tävling, inga måsten – det är urskönt! Jenny har förmågan att känna av oss alla och jag får alltid den yogan jag behöver – utan att jag själv kan sätta ord på det. Med kunskap, ett varmt hjärta och härlig humor leder Jenny klassen på nya sätt varje gång. Det blir aldrig enformigt". Anni J

Boka din Kurs

Investera i Hela din Hälsa och boka din yogakurs hos mig. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag om du vill!