Mina Värderingar


Jag önskar att med öppet Hjärta få sprida, dela med mig av det Äkta, det Genuina, Kvalité och det jag Tror på. Dessa ledord är grunden för JennySense.Det Äkta


För mig hör allt samman - kropp, sinne och själ. Att ta hand om sig själv är att ta hand om Hela Sig. Jag försöker göra detta varje dag, så medvetet jag kan. För många många år sedan bestämde jag mig för att leva med ett så öppet hjärta som möjligt. Det betyder att jag strävar efter att vara så äkta som jag kan, i alla mina roller i livet: som Jenny, en Mamma, en Yogalärare, en Vän, en Kärlekspartner, en Dotter mm mm.

Mitt liv blir så mycket mer när jag har mitt hjärta öppet, för härigenom välkomnar jag min intution och min själ, du vet den där lilla rösten som är blixtsnabb och som vi ibland inte lyssnar på. Jag måste dock skydda mitt hjärta för att inte släppa in en massa negativa energier. Detta är ett aktivt val som jag gör. Jag blir också mycket mer sårbar, det är priset för ett öppet hjärta, så är det.

Äkta för mig är också att vara den jag är, alltid. Jag är bara jag, en av alla miljarder människor. Och bara för att jag har valt att arbeta med människor betyder inte det att jag är (för)mer eller sitter på en pidestal, är perfekt eller något åt det hållet. Jag är som du med alla fantastiska känslor, tankar, misslyckande, erfarenheter. Detta är Livet.


Det Genuina


Att leva medvetet och att ta ansvar för sig själv. Stora värderingar som jag har och som jag arbetar med. Jag säger inte att jag kan detta, slänger upp fötterna på bordet, rullar tummarna och slappnar av. Nej.
Detta är något som jag håller på med hela tiden och för resten av mitt liv. Jag är medveten om det och medvetet strävar vägen fram. Man övar och övar tills det är ens natur, något självklart i sitt Liv. Och sen fortsätter man med det!

När jag pratar under en yogaklass, eller en konsultation, eller annars så kommer jag att vara så ärlig jag kan. Det jag säger, säger jag till mig själv också samtidigt, det blir en påminnelse om hur jag vill leva mitt liv. Och för att jag ska kunna sprida något så måste det först ha landat i mitt hjärta. Annars bara pratar jag på, mekaniskt, själslöst.

Jag har ansvar för mig, mitt liv, min hälsa och detsamma gäller för dig. Jag kan ge dig verktygen, nycklarna, råden men det är sen upp till dig om du vill använda dem.

Det genuina handlar också om att jag är utbildad inom det som jag håller på med. Att jag tar till mig av den kunskap som finns att tillgå och av min egen erfarenhet. Vi har alla en inre Guru: kunskap och vishet. Men det är Du som är ditt facit, din Mästare. Du är Världsbäst på att vara Du!


Universums kreativa Energi

Är din sanna identitet. Obeskrivlig är denna visdom

 


Kvalité

 

Kvalité är för mig den Gyllene regeln: Så som jag vill bli bemött och behandlad så bemöter och behandlar jag andra. Det är också en kombination av det äkta, det genuina och trovärdighet.

Kvalité är medvetenhet. Medveten om både det stora och det lilla. Jag tar emot varje elev och klient, hälsar och välkomnar. Jag bjuder ju in Er till min Studie, till mitt Hem. Mina klasser är små, högst 7 deltagare. Dels för att det inte får plats med fler men även om det hade gjort det så vill jag ha det litet och intimt. Varje elev och klient ska känna sig sedd av mig, att jag bryr mig och engagerar mig i deras Välmående, känna sig varmt välkommen!
Efter sessionerna så finns jag där för att småprata, socialisera, dricker te tillsammans, svara på frågor mm utan att andra står och stampar för att komma till nästa möte/session. Jag håller inte på med Rullande band - snabbt in, snabbt ut. För så vill jag inte ha det.

I min studie är det rofyllt och skön atmosfär. Gatan utanför är tyst vilket är tacksamt. Kanske hör du en duva kuttra, någon som klipper gräsmattan, någon hund eller liknande. När jag utför massagebehandlingar så är jag tyst och helt intonad på Dig, det är du värd. Inget spring, inga ringande mobiltelefoner nej, jag är här för Dig.
Allt som sägs under möten och sessioner stannar kvar här, jag tar diskretion på stort allvar och sprider inte din information vidare till någon. Jag önskar att du känner dig helt trygg, säker, sedd och omhändertagen av mig. För så vill jag ha det.Det jag tror på

 

Jag tror på att allt i Universum består av Energi. Allt. Och där du fokuserar växer energin och där du inte fokuserar minskar energin. Detta är termodynamikens första sats - Energiprincipen. Så att leva så medvetet man kan, att sätta fokus där man vill att det ska växa tror jag på. Det gäller känslor, tankar, ja allt.

Kunskap är en fantastisk energi och denna ägs inte av någon även om vi önskar det. Kunskap är någonting som redan finns i Universum och som man lär sig genom studier, erfarenheter, att leva och dess sanna kvalité är rörelse. Den stannar inte upp och är stilla utan den dansar vidare. Allt är i förändring, inget är statiskt.

Jag har träffat många inom yogans värld som håller stenhårt på sin kunskap, vilket jag tycker är synd. Att sprida det man har, ja då växer det, det är väl fint? Vi behöver inte uppfinna hjulet hela tiden. Därav inte sagt att vi ska kopiera någon rakt av. Så studera, läs på, lyssna, erfar. Tugga kunskapen och känns det skönt i hjärtat så svälj, om inte så spotta ut och försök med något annat. Gör kunskapen till "din" då den landar i ditt hjärta, förankrar sig och smälter samman med dig. Därifrån kan du sen sprida den med kärlek och omtanke.

Jag försöker leva som jag lär och jag gör det med en balans som passar mig. Gör jag yoga varje dag? Ja det gör jag, men det betyder inte att jag hela tiden rullar fram min matta och gör asanas. Yogan finns med mig alltid iform av mina morgonrutiner, mina mantran som jag chantar dagligen, mina andetag, i mina tankar och så som jag valt att leva. Gör det som passar Dig och dina syften och behov. Det som får ditt Hjärta att sjunga och din Själ att le.

Att inspirera till Hälsa är mitt dharma - min väg i Livet, mitt kall, mitt sanna Jag.

Namaste